Les Marxes de la Dignitat recolzen la convocatòria internacional de mobilitzacions contra el TTIP

LES PERSONES I EL PLANETA ABANS QUE EL CAPITAL

 

El moviment 22M que conformen les Marxes de la Dignitat, recolza la convocatòria de mobilitzacions de caràcter internacional convocada per al proper dissabte 18 d’abril. Amb aquest suport les marxes convocants de les mobilitzacions com a membres de la campanya estatal volem cridar l’atenció sobre la nova amenaça planeja sobre les sacsejades vides de la ciutadania del nostre país procedent de l’aliança entre les elits polítiques i econòmiques de tots dos costats de l’Atlántico. Aquesta amenaça té la forma d’un nou tractat: el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP). Amb aquest instrument es pretenen aconseguir diversos objectius, tots ells contraris als interessos del poble.

Denunciem la forma obscurantista i opaca de les negociacions i sol·licitem que aquestes siguin públiques i que el poble europeu conegui els efectes que aquests acords tenen en la, ja de per si mateix, precària i soferta vida de les classes treballadores i de les majories socials de cadascun dels països de la Unió Europea

El TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions) obre la porta al negoci privat de les grans corporacions multinacionals sobre els sectors essencials, no només des de la perspectiva econòmica, sinó també des de la perspectiva de la cohesió social. L’educació, la sanitat i els serveis socials, entre altres, es veuran exposats novament a la rampinya dels poders econòmics.

Aquest tractat conté mecanismes jurídics que afebleixen la posició del poder públic com a garant dels drets de la ciutadania. Situa els interessos de les empreses per sobre de l’interès i necessitats de les societats dels països. D’una banda, permetrà demandar als estats pels perjudicis que poguessin ocasionar a les grans empreses els canvis normatius que s’introdueixin i per un altre, es preveu un mecanisme de resolució de conflictes que sostreu els mateixos de l’àmbit judicial i els reenvía a una fórmula d’arbitratge privat obligatori per als estats.

L’adopció d’aquest tractat suposarà, en definitiva, la rebaixa de tots els estàndards regulatoris, tant en matèria social i laboral com ambiental, perseverant en un model de competitivitat basat en la subhasta a la baixa dels drets dels pobles, en la seva condició de treballador i de ciutadà.

 Si l’aliança que forma el poder econòmic internacional i els servils governs estatals ocults sota el mantell vergonyós de la Unió Europea aconsegueixen treure endavant el TTIP implicarà un nou pas en la pèrdua de sobirania dels pobles, polítiques aplicades per qui no són triats de forma democràtica, a més de l’atac que des de tots els fronts imaginables sofreix la població, afectant a àrees tan fonamentals com la independència econòmica, la sobirania alimentària i la protecció social.

Les Marxes de la Dignitat volem manifestar nostra més completa oposició a aquest tractat, expressant públicament aquest rebuig i es traslladi al carrer i es tradueixi en massives mobilitzacions.

Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook
Publicado el:16 abril, 2015Marxa de la Dignitat