MANIFEST ESTATAL

logo estatal

NO AL PAGAMENT DEL DEUTE

NI UNA RETALLADA MÉS

FORA ELS GOVERNS DE LA TROIKA

PA, TREBALL I HABITATGE PER A TOTHOM

En el 2014, ens trobem davant una situació extremadament difícil, una situació límit, d’emergència social, que ens convoca a donar una resposta col·lectiva i massiva de la classe treballadora, la ciutadania i els pobles.

Milions de treballadors i treballadores es troben sense ocupació. Tenir unes mans per a treballar, disposar d’uns estudis finalitzats; disposar de les teves capacitats tan siguin manuals com intel·lectuals i no trobar feina digna és humiliant. El talent col·lectiu d’una societat, s’està menystenint al mateix temps que s’hipoteca el seu futur. Els treballadors i treballadores no es mereixen aquest atropellament a la seva dignitat comuna.

Centenars de milers de famílies han perdut la seva casa. No hi ha res més inhumà que desallotjar a una persona de la seva llar. I tot,  per alimentar la voracitat insaciable d’uns banquers sense escrúpols. Banquers als que els estats servents de la Troika, alimenten a costa d’empobrir encara més la classe treballadora i les persones més indefenses.

Mentre tant , la patronal, aprofita el drama generalitzat de l’atur i ens escanya encara més, abaixant els salaris i precaritzant les condicions de treball  de les persones que encara tenen un lloc de feina. Treballadores i treballadors que davant la situació no poden ni tan sols qüestionar el seu paper d’individus explotats pel capital. Explotats als que el sistema obliga a estar agraïts als explotadors, als empresaris;  convertits pel sistema en benefactors de la societat. És hora de repartir el treball, l’ocupació i la riquesa per tal que les persones treballadores puguin sentir-se propietàries del seu futur.

Un futur inexistent per a la joventut, la qual amb les actuals polítiques es veu abocada a buscar-se la vida a l’estranger com ja ho varen fer els seus pares i avis.

Davant de tot això, diem NO, com també diem NO a un sistema patriarcal que ens arrossega a èpoques del passat, abolint el dret a decidir sobre el nostre propi cos, negant-nos la capacitat per decidir sobre si volem o no ser mares i induint-nos al retorn a la llar per dedicar-nos exclusivament a la cura i a la criança.

Estem patint les polítiques executades pel govern del PP al dictat de la Troika (FMI, BCE i CE) les quals consisteixen en el robatori de drets i l’empobriment social. Aquestes polítiques es fonamenten en el pagament d’un deute il·legítim que no han contret els ciutadans i ciutadanes i són producte de l’especulació bancària i dels excessos dels diferents governs.

Privatitzen allò que és rentable, mentre ens retallen els pressupostos en sanitat, educació, dependència, transports públics, aigua, energia, comunicacions, serveis socials etc… Mentrestant  tot plegat repercuteix directa i negativament en els nostres drets com a ciutadans i ciutadanes. Se n’enriuen de la gent gran, que han perdut una gran part del seu poder adquisitiu, mentre veuen com els estalvis de tota una vida queden segrestats per l’estafa bancària de les preferents i altres productes financers delictius.

El govern del PSOE, amb el recolzament del PP, va modificar l’article 135 de la Constitució per tal que es prioritzi el pagament del deute per sobre dels drets i necessitats de les persones. Ho varen justificar dient que havíem viscut per sobre les nostres possibilitats, que calia ser austers i per tant, era imperatiu retallar el dèficit. Tot i així, no hi ha hagut cap retallada a l’hora d’injectar desenes de mils de milions d’euros per salvar als bancs i als especuladors.

Estan aprofitant la crisi per retallar drets. Aquestes polítiques de retallades, estan causant sofriment, pobresa, gana i inclús morts i tot plegat, per tal de que la banca i els poders econòmics mantinguin l’ingrés de grans beneficis a costa de les nostres vides.

Ens han robat la llibertat. Al capitalisme, li sobren llibertats i drets de la majoria social. És un sistema que busca exclusivament el lucre privat d’uns pocs i que ens porta inexorablement a una catàstrofe mediambiental i social de dimensió històrica.

Per la majoria social, la crisi – estafa,  està significant un verdader drama humà, però per a una insignificant minoria, suposa un gran negoci. I davant de qualsevol protesta, sempre s’obté la mateixa resposta: la repressió i la criminalització dels moviments socials i del sindicalisme de classe. És un sistema que necessita  la repressió per mantenir-se i que cal que sigui superat amb la lluita al carrer.

La descomposició del regim sorgit de la Constitució del 78, es fa evident degut als mateixos elements presents en el seu naixement, el qual va tenir lloc  en contra del poble, està corroït per la corrupció i no té ninguna legitimitat. Els drets i llibertats ens han estat robats per afavorir els interessos d’una minoria i assegurar els seus beneficis. Interessos, que ens han portat a aquest estat d’excepció social a base de desmantellar l’educació i la sanitat públiques, de reduir dràsticament les pensions, d’apoderar-se de les llars i de seguir tancant empreses acomiadant a milers de treballadors i treballadores.

Els diferents Governs es situen fora de la legalitat, converteixen en un negoci els drets que tant varen costar conquerir i sustenten la corrupció, un fet generalitzat però no independent del sistema econòmic, que forma part de l’estructura mateixa d’aquesta societat i és indispensable per al seu desenvolupament. Tant els corruptors com els que es deixen corrompre, formen part d’aquest sistema injust de producció i distribució de riquesa.

Clamem als pobles a que exerceixin la seva sobirania, que alcin la seva veu de baix a dalt i democràticament per construir un procés constituent que garanteixi realment les llibertats democràtiques, el dret a decidir dels pobles i els drets fonamentals de les persones.

Des de la MARXA DE LA DIGNITAT 22M considerem que és important articular una mobilització unitària, massiva i contundent contra les polítiques que atempten contra els drets humans i la justícia social.

Una mobilització contra el pagament del deute, per uns llocs de treball dignes, per una renta bàsica, pels drets socials, per les llibertats democràtiques, contra les retallades, la repressió i la corrupció, per una societat d’homes i dones lliures, una mobilització contra un sistema, un règim i uns governs que ens agredeixen i que no ens representen.

Exigim per tant que se’n vagin. Que se’n vagi el govern del PP i també tots i cadascun dels governs que retallen drets socials bàsics, tots els governs que col·laboren amb les polítiques de la Troika.

És per això que fem una crida a omplir de dignitat i rebel·lia la capital de l’Estat espanyol, el proper 22 de març . Aquest dia, arribarem columnes de totes les latituds de la Península a Madrid i convoquem també als madrilenys i madrilenyes a sortir al carrer i incorporar-se a aquesta gran mobilització de la majoria social.

PA, TREBALL I SOSTRE

AL CARRER, QUE JA ÉS HORA!

 

Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Fem Fora la Mafia