Imágenes

Una eina per la lluita: Crida per una Carta de drets socials a Catalunya:

 

Des de les Marxes de la Dignitat fem una CRIDA a totes les persones i moviments socials de Catalunya per tal de construir entre totes una Carta de Drets Socials que reculli les reivindicacions dels diferent moviments, que sigui un instrument per a la unificació de les lluites i es converteixi en referència social ineludible en el debat sobre el país que volem. Cal anar creant espais arreu del territori de coordinació local-comarcal que vagin articulant els fonaments d’aquesta altre Catalunya que reivindiquem des dels moviments socials. Aquesta Carta cal que esdevingui una síntesis de les aspiracions i reivindicacions més sentides per la classe treballadora i els sectors populars d’aquest país.

L’elaboració d’aquesta Carta s’haurà de sustentar en un autèntic procés participatiu, que permeti impulsar les lluites i les reivindicacions de tots els sectors, de les diferents organitzacions de l’espectre social i sindical, per coordinar els esforços de totes amb l’objectiu de posar les bases d’un nou model social i econòmic al servei de les classes populars d’aquí i d’arreu i no del Capital.
La por, la resignació i la passivitat no han conquistat mai cap dret, ni servit per defensar els que teníem. La reactivació de les lluites mostra que hi ha un nivell de resposta a les polítiques de la dreta que és possible organitzar. No hem d’esperar solucions dels parlaments. És temps de lluitar, d’implicar-nos i no delegar

En aquest moment on l’exercici del dret d’autodeterminació és una reivindicació compartida per la immensa majoria de la població de Catalunya, cal també, més que mai, que juntament amb el dret a decidir quina relació volem amb l’Estat espanyol, els sectors populars i la classe treballadora s’organitzi per decidir i dir ben clar i alt quin model polític, social i econòmic vol.
Per això, les organitzacions, col·lectius i persones de la Marxa de la Dignitat convidem a totes les persones i organitzacions a la primera Assemblea per una Carta de drets socials a Catalunya el 16 de setembre a les 10:00 al Casal de Barri Pou de la Figuera (C. Sant Pere més Baix, 70. Barcelona) , per començar a traçar plegades l’elaboració d’aquesta eina de lluita que ens ajudi a visibilitzar i construir aquesta societat més justa per la que totes i tots lluitem.

 

Assemblea de la Marxa de la Dignitat
Barcelona, juliol de 2017 manifestCDSCAT

Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

1 de Mayo de 2017

“Las revolucionas se producen en los callejones sin salida”, dijo Bertolt Bretch. Y no me negareis que llevamos un montón de tiempo corriendo, y parece que hemos acabado atrapados en “un callejón sin salida”.
Y por más que intentamos escalar, nuestros pies y manos resvalan por las paredes de éste callejón oscuro, sin encontrar más que unos puntiagudos apoyos que nos rasgan la piel, y sin fuerzas caemos al suelo una y otra vez .

¿Y sabéis?, podemos quedarnos así , encogidos de miedo, sin atrevernos a mirar lo que se nos viene encima, retorciendonos en nuestra frustración y angustia,  escondidos , asustados por la sangre de nuestras manos.

O darnos la vuelta y mirar valientemente al que viene detrás , enfrentandolo , sin miedo. Reconociendo que hay más gente atrapada en este callejón , diferente pero como nosotros acorralada y sin más salida que luchar a nuestro lado.

Necesitamos agrupar fuerzas para ganar juntos. La razón de ser de la Marcha por la Dignidad no es otra que generar un espacio de unidad para  crear un programa de cambio real, para recuperar los derechos perdidos, trabajos y salarios que permitan a las familias vivir sin angustia, pensiones públicas y servicios públicos dignos y de calidad.

Luchar para redistribuir la riqueza y repartir el trabajo.

Para parar el escándalo de las subidas de la luz, para exigir  un sector energético público, nacionalizando las empresas, dando el control a la ciudadanía, revirtiendo las corruptelas. Construyendo un nuevo modelo eco-sostenible a precios accesibles para todos.

Donde respetemos la tierra y no envenenemos nuestros alimentos.

Pero ésto, sólo lo conseguiremos si luchamos a una, si nos ponemos de acuerdo, si olvidamos los fracasos anteriores y confiamos que ahora es mañana, si conseguimos dejar atrás las siglas de nuestras diferentes organizaciones y colocamos las necesidades de las personas por encima de todo.

Por eso convocamos a todas las organizaciones, colectivos, movimientos y personas comprometidas , para hablar, para debatir como andar juntos en nuestra Cataluña y como hacer una  estrategia  con el resto del estado para salir de este callejón.

Para conseguir naciones independientes del capitalismo, de las políticas neoliberales, de los tratados de Libre comercio, de la injusticia.

Ven y participa, mándanos un mail a marxadeladignitat@gmail.com nos conoceremos, nos entenderemos.
Sólo contigo somos más fuertes y encontraremos la salida.
Hoy te esperamos en Canaletas a las 18hs.
Feliz 1ºDe Mayo
Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

ÉS TEMPS DE REPRENDRE LA LLUITA

“Las revoluciones se producen en los callejones sin salida”, va dir Bertolt Bretch.

Doncs bé, perquè portem un munt de temps corrent, i sembla que hem acabat atrapats en “un callejón sin salida”,  i per més que intentem escalar, els nostres peus i mans resvalan per les seves parets, sense trobar més que uns punxeguts suports que ens esquincen la nostra carn, i malgrat les seves esquerdes ens llisquem una vegada i una altra cap avall, cap al sòl.

I sabeu?,  podem quedar-nos així , encongits de por, sense atrevir-nos a mirar el que se’ns ve damunt, retorciendonos en la nostra frustració i angoixa, amagats mirant la sang de les nostres mans baixar per la paret.

O donar-nos la volta i mirar valentament al que ve darrere , enfrentandolo , sense por.

Reconeixent que hi ha més gent atrapada  en aquest carreró , diferent però com nosaltres acorralada i sense més sortida que lluitar al nostre costat.

Necessitem agrupar forces per lluitar junts. La raó de ser de la Marxa per la Dignitat no és altra que esdevenir un espai de unitat per a lluitar plegats al voltant de un programa de canvi real, per  recuperar els drets perduts, treballs i salaris que permetin a les famílies viure sense angoixa, pensions públiques i serveis públics dignes i de calitat.

Lluitar per redistribuir la riquesa i repartir el treball.

Aturar l’escàndol de les pujades de la llum, exigint un sector energètic públic, nacionalitzant les empreses, donant el control de la ciutadania, revertir les corrupteles i construir un nou model eco-sostenible a preus accessibles.

On respectem la terra i no enverinem els nostres aliments.

Però només ho aconseguirem si lluitem a una, si ens posem d’acord, si oblidem els fracassos anteriors i confiem que ara és demà, si aconseguim deixar enrere les sigles de les nostres diferents organitzacions i col·loquem les necessitats de les persones per sobre de tot.

Per això convoquem a totes les organitzacions, col·lectius, moviments i persones compromeses amb les lluites, a una jornada assemblearia  el dissabte 29 d’ abril, a la Nau Bostik, al carrer Ferran Torné, 11 Metro Sagrera.  Per parlar, per debatre com caminar junts a la nostre Catalunya i com lluitar plegats amb la resta del estat per sortir de aquest carreró.

Per acosseguir una Catalunya independent del capitalisme, de les polítiques neoliberals, del tratats de Lliure comerç,  de la injusticia   vine i participa, ens coneixerem, ens entendrem.

Només amb tu som més fortes i trobarem la sortida.

Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Propera reunió al Valles per organitzarse per la manifestació del 25 de febrer,apuntat y participa

Propera reunió al Valles per organitzarse per la manifestació del 25 de febrer, apuntat y participa

Us convoquem a la reunió oberta per preparar la manifestació del 25F! Dijous 16 de febrer a les 19:00h al

Pavello Can Balsach

Ctra. de Prats de Lluçanès, 2, 08208 Sabadell

 

pin

 

25 DE FEBRER SORTIM AL CARRER AMB LES MARXES DE LA DIGNITAT

Pensions públiques dignes garantides per l’Estat! No al Pacte de Toledo ni als 67 anys!
Treball estable i salaris dignes: Derogació de les reformes laborals del PP i PSOE!
Cap prestació per sota del llindar de la pobresa!
Revertir les retallades i no pagar el deute! Fora la Troika: Unió Europea, BCE i FMI!
Amnistia i llibertat dels pres@s sindicals i socials per lluitar! Fora la Llei Mordassa!
En defensa de la llibertat d’expressió!

apuntat  aquí:

https://www.facebook.com/events/1851199188426802/G

Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Perquè sobren raons el 25 DE FEBRER sortim al carrer amb les MARXES DE LA DIGNITAT.

Les nostres drets no són el seu negoci.

Tornem a sortir al carrer a defensar els serveis públics, les pensions ,
i a recordar-los que no són els amos, que han de revertir les seves retallades
i les seves reformes laborals.

Per que ja no anem a aguantar més
que atraquin a la població amb els seus abusos
en els subministraments de primera necessitat.
Aquest hivern ningú sense calefacció.

Per que ja no anem a guantar mes que parlin de politicas socials
i no pugin els impostos a qui mes tenen ,
beneficiandoles amb amnisties fiscals i politicas fetes a mesura.
Mentre famílies són saquejades a impostos impagables.

Perquè no estem disposats al fet que juguin amb les pensions,
al fet que robin el que milions de treballadors
han guanyat amb suor durant tota la seva vida.
Les pensions no son su negoci.

La por, la resignació, la passivitat no van conquistar mai cap dret, ni defensar els que teníem.
És temps de lluitar, d’implicar-nos i no delegar.
És temps de sortir al carrer a recuperar els drets perduts, treballs i salaris dignes, pensions públiques i serveis públics de calitat i per tots.

Volem redistribuir la riquesa i repartir el treball.
Sense tu no podrem aconseguir-ho,
ets molt important, encara que no t’ho sembli.
Implica’t i que no quedi ningú sense saber que el dissabte que aquest hivern
diem prou, direm prou .

Volem el nostre país , sense pobresa, sense desigualtats,
sense especulació , i sense polítics corruptes esclaus de la Troica.
Ens veiem al carrer

Comparteix!Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook